Er eiendomsmarkedet bare interessant akkurat når man skal selge og kjøpe bolig? En god relasjon mellom eiendomsmegler er veldig viktig gjennom selve eiendomssalget. Men en god relasjon bygges sjelden over et par timers befaring og høflighetsfraser. Gode relasjoner bygges og dyrkes over tid og krever at vi som meglere er vårt ansvar bevisst og forsøker å bidra med verdifulle input også utenfor selve salgsprosessen.  

Mellom 10 og 20% av alle salgene gjort på Røa ble gjort av Nordvik. Til tross for dette hadde ikke Nordvik et eget kontor i området. Det måtte fikses. Nordvik måtte lete land og strand rundt for å finne et team av meglere som var i stand til å levere en så god tjeneste som både selger, kjøpere og interessenter kunne forvente. Etter lang tid falt valget på Ada Kjenner, også kjent fra Viasat seriene Superoppusserne og meglerkamp samt NRK produksjonen Solgt! Ada hadde lang fartstid både som eier av andre kontorer i andre kjeder, partner og megler i Sem & Johnsen. Men først og fremst har Ada de mellommenneskelige kvalitetene som skal til for å lage de lange relasjonene. Relasjonene som gir mer og økt verdi for alle

“Nordvik Røa hadde nesten 15% av markedet uten å ha et eget kontor. Nå er det det løst og Ada, Snorre og Malin er nå til stede på Røa slik at boligselgeren kan få den lokale forankringen de har ventet på”

Ada, hva var det som fikk deg til å ha lyst til å arbeide på Røa?

Bedre betalt, høyere provisjon, et fantastisk fint, voksent og modent publikum. Så er det godt å komme hjem. Jeg er født og vokst opp på Nordberg, nå er Røa slik Nordberg var den gang da. Det er gode mellommenneskelige verdier. Mennesker som er interessante, utrolig hyggelige og ærlige! Det er rett og slett gode mennesker.

Så skulle du bygge kontoret, hvem hentet du inn da og hvorfor?

Selvstendige meglere. Eiendomsmeglere som skjønner hvordan de kan gjøre det lille ekstra for sine boligselgere. Det er eiendomsmeglerne som skal være kjernen hos Nordvik Røa. Og eiendomsmeglerne som er på Røa nå, de er knallsterke på faget eiendomsmegling. De er veldig gode på salg og markedsføring og de kan området vi arbeider i. Vi har brukt mye tid på å kjenne på dynamikken i området, hvordan vi tror området skal utvikles fremover og hva som er de virkelige kvalitetene i området. Kvalitetene alle som kjøper her vil høre om og vil betale for.

Hva er det Røa Nordvik skal få til som andre eiendomsmeglere ikke får til?

Det er vel ikke alltid snakk om å få til noe ingen andre eiendomsmeglere får til. Men vi ønsker å gjøre alt som skal til for boligene vi skal selge blir solgt så raskt som mulig, så dyrt som mulig og med så lite støy og konflikt som mulig. Og akkurat det vet vi er det som er viktigst for de fleste boligselgere. For oss her i Oslo vest eiendomsmegling, har vi tenkt til å få til det ved og hele tiden arbeide med detaljene. Bedre profilering av kjøpere til eiendommene. Bedre styling, foto og visninger. Flinkere til å hente budgivere. Vi skal rett og slett gjøre alle delene av jobben så bra som det lar seg gjøre å vite at da blir også sluttproduktet så bra som mulig

“På Nordvik Røa står selvstendige eiendomsmeglere i fokus. Eiendomsmeglere som er i stand til å gå en “ekstra mil” for sine oppdragsgivere”

Hvordan blir man best?

Først og fremst skal vi skal være flinkest på aktivitetene inn i og gjennom salget. Deretter skal vi være flinke til å ta vare på alle bolig selgerene, vi skal ta vare på alle bolig kjøperne og vi skal ta vare på alle som vil ha et meglerkontor de vet vil deres beste.

Scroll to Top